
Rollade met appel-pruimencompote en frites
4 pers.
ca. 45 min
Ingrediënten
500 gram rollades
400 gram appels
200 gram pruimen
750 gram ovenfrietjes
2 eetlepels suiker
1 stuk kaneelstokje
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 230 graden en bereid de frites volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verwarm een klontje boter in de braadpan en schroei de rollade rondom dicht op hoog vuur. Zet het vuur lager en braad de rollade 35-45 minuten in de pan met de deksel er schuin op. Keer regelmatig om.
3. Halveer de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de pruimen en appels in blokjes. Verhit in een steelpan de suiker, voeg de appels, de pruimen en het kaneelstokje toe en laat 10 minuten zachtjes doorkoken tot een compote. Voeg eventueel een scheutje water toe.
4. Snijd de rollade in plakken en verdeel, samen met de friet over de borden. Garneer met de compote.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3616 Kj
Calorieën
862 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
110 gram
Waarvan suikers
36 gram
Vezels
17 gram
Eiwitten
33 gram