
Rollade met broccolirijst en avocado-dressing
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram varkensrollade
2 stuks broccoli
200 gram velderwten
2 stuks avocado's
1 teentje knoflook
3 stengels bosuien
1 stuk limoen
3 eetlepels yoghurt-mayonaise
150 gram maïskorrels
Bereidingswijze
1. Wrijf de varkensfiletrollade in met peper.
2. Verhit een klontje boter in een braadpan en bak de rollade in 5 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag en braad het vlees 45-60 minuten met de deksel schuin op de pan.
3. Snijd ondertussen roosjes van de broccolistronken en hak deze tot grove korrels in een keukenmachine.
4. Pers het sap van de limoen. Halveer de avocado's, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees samen met de mayonaise, de knoflook en het limoensap in een mengkom. Pureer het avocado-mengsel tot een gladde dressing.
5. Breng een steelpan met water aan de kook, verwarm de velderwten 3 minuten en giet af.
6. Snijd de bosui in dunne ringen en giet de maïskorrels af. Meng de broccoli met de velderwten, de bosui, de maïskorrels en de dressing en meng goed.
7. Snijd de varkensfiletrollade in gelijke plakken en verdeel deze samen met de broccolirijst over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2219 Kj
Calorieën
528 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
35 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
37 gram