
Rollade met kruidenkorst
4 pers.
ca. 50 min
Hollands
Ingrediënten
1 varkensfiletrollade culinair (± 800 g, Beter Leven keurmerk 1*)
1 el olijfolie
1 bekertje crème fraîche (125 g)
½ bakje verse peterselie, de blaadjes fijngesneden
½ bakje verse bieslook, fijngesneden
½ bakje verse tijm, de blaadjes fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 el grove mosterd
10 g paneermeel
1 citroen
EXTRA braadslee of ovenschaal
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder touwtjes van de rollade en dep het vlees droog. Bestrooi het met peper. Vet een kleine braadslee of ovenschaal in met de olijfolie.
Meng de crème fraîche met de kruiden, knoflook, mosterd en paneermeel. Boen de citroen schoon en rasp de helft van de gele schil met een fijne rasp. Meng met het crème fraîche-mengsel. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe.
Leg het vlees met het dunne laagje vet aan de onderkant in de braadslee. Verdeel het crème fraîche-mengsel over het vlees en strijk glad met de bolle kant van een lepel.
Braad de rollade 35-40 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 10 min. rusten, losjes afgedekt met een stuk aluminiumfolie. Snij het vlees in plakken en serveer direct.
Variatietip!
Serveertip: Lekker met rouge aardappelen uit de oven. Boen 750 g aardappelen schoon en snij ze in parten. Kook 5 min. en laat even afkoelen. Schud ze om met wat olijfolie, peper, eventueel zout en verse rozemarijn en bak ze 45 min. op een bakplaat in de oven op 175°C.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
410 kcal
Vetten
22 gram
Koolhydraten
5 gram
Eiwitten
48 gram