
Rolletjes van Chinese kool met ketjapsaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Aziatisch
Ingrediënten
1 Chinese kool
200 gram quinoa
1 eetlepel olie
400 gram vegetarisch gehakt
1 eetlepel nasikruiden
1 theelepel sambal
2 eetlepels ketjap
1 lente-/bosui (in dunne ringetjes)
2 tomaten (in stukjes, zonder zaadjes)
2 eetlepels ketjap
1 eetlepel gembersiroop
Bereidingswijze
1. Verhit de olie en roerbak hierin het gehakt kort met de kruiden. Voeg de sambal en ketjap toe en bak nog 1 minuut. Schep de quinoa en bosui erdoor.
2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep een flinke lepel vulling op een koolblad. Vouw eerst de zijkanten erover en rol dan vanaf de steel naar het blad toe op. Leg de rolletjes met de naad naar beneden in de schaal.
3. Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar en verdeel over de rolletjes. Dek af met aluminiumfolie en gaar circa 20 minuten in het midden van de oven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
450 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
29 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie