
Romig citroen-gember toetje met kokos
4 pers.
ca. 15 min
Ingrediënten
4 stuks kokosmakronen
2 stuks citroenen
500 ml yoghurt
2 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel geraspte kokos
Bereidingswijze
1. Rasp de schil van 2 citroenen en pers het sap van 1 citroen. Meng de helft van de citroenrasp met het citroensap, de yoghurt en de gembersiroop.
2. Verkruimel de kokosmakronen en verdeel de helft over 4 glaasjes. Schep de helft van het yoghurtmengsel erop en herhaal deze stap.
3. Verhit een koekenpan en rooster de geraspte kokos in ongeveer 2 minuten bruin. Garneer de toetjes met de kokos en de overige citroenrasp.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
420 Kj
Calorieën
100 kcal
Vetten
2 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
16 gram
Waarvan suikers
7 gram
Eiwitten
4 gram
Meer recepten in de categorie