
Romig kruidenroerei uit de oven
Ontbijt
4 pers.
ca. 30 min
Nederlands
Ingrediënten
4 ovenvaste (soufflé)bakjes (inhoud 150 ml)
6 eieren
3 el bieslook, dille en/of peterselie
25 g roomboter
75 g Melkan zuivelspread knoflook & kruiden
4 el geraspte jong belegen kaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eieren los en hak de kruiden fijn. Klop de kruiden door het eimengsel en breng op smaak met zout en peper.
Smelt de boter in een koekenpan. Schenk het eimengsel erbij. Verdeel de roomkaas over het ei en bak op een lage stand al roerend met een spatel totdat het ei net gestold is.
Schep het roerei in de ovenschaaltjes.
Bestrooi het roerei met de geraspte kaas.
Zet de schaaltjes met roerei 10 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is. Serveer direct.
Variatietip
Bak het roerei een dag van tevoren, verdeel het over de schaaltjes en bestrooi met geraspte kaas. Bewaar de schaaltjes afgedekt in de koelkast en zet ze 10 minuten voor gebruik in de oven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
148 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
2 gram
Waarvan suikers
1 gram
Eiwitten
12 gram
Zout
0.53 gram