

Romig rijsttoetje met koffiesiroop
4 pers.
ca. 10 min
Ingrediënten
2 el oploskoffie rood (pot 200 g) (LB)
2 el suiker (pak 1,5 kg) (LB)
4 el gezouten pinda’s (zak 250 g) (LB)
250 ml slagroom (beker, Konings) (LB)
3 bekers romig rijstdessert (beker 200 g, Zuivelmeester) (LB)
Extra nodig: mixer
Bereidingswijze
Schenk 100 ml kokend water bij de oploskoffie en de suiker en roer tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Hak de pinda’s grof. Klop de slagroom met de mixer stijf en spatel de rijstdesserts er zo luchtig mogelijk door.
Verdeel over een mooie schaal, schenk er wat koffiesiroop over en bestrooi met de pinda’s.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
499 kcal
Vetten
31 gram
Koolhydraten
44 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
11 gram