Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romig vispotje met kabeljauw, frisse salade en twister frietjes

Romig vispotje met kabeljauw, frisse salade en twister frietjes

Ingrediënten

  • 300 gram ovenfrietjes
  • 520 gram kabeljauwfilets
  • 2 kroppen little gem sla
  • 1 stuk citroen
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml droge witte wijn
  • 500 ml visbouillon
  • 6 takjes dille
  • 100 ml slagroom
  • 2 stuks preien
  • 100 gram champignons
  • 200 gram cherrytomaten
Romig vispotje met kabeljauw, frisse salade en twister frietjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de twister frietjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ongeveer 18 minuten goudbruin, draai na 10 minuten om.
  2. 2. Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook. Snijd de kabeljauw in gelijke blokjes, hak de dille fijn, snijd de champignons en de cherrytomaatjes in vieren en de prei in dunne ringen.
  3. 3. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en fruit de knoflook en de ui. Voeg de kabeljauw toe en bak op laag vuur rondom bruin. Voeg de prei en de champignons toe en bak langzaam aan. Giet de witte wijn, de visbouillon en de slagroom erbij en laat het geheel 10 minuten langzaam garen. Voeg als laatst de helft van de dille toe.
  4. 4. Trek de bladeren van de little gem los. Pers het sap van de citroen en meng met 2 eetlepels olijfolie tot een egale dressing. Meng de dressing met de sla en de tomaatjes.
  5. 5. Schep het romige vispotje in een schaal en serveer met de frietjes en de salade. Garneer het vispotje met de dille en een partje citroen.
  6. Tip: Wil je het vispotje iets dikker, voeg dan wat aangemaakte maïzena toe. Meng voor een lekkere dip bij de frietjes een theelepel Sriracha saus met 2 eetlepels mayonaise.

    Voedingswaarde

  • Kcal 518
  • Eiwit 36 g
  • Koolhydraten 42 g
  • waarvan suikers 10
  • Vet 20 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 6