
Romig vispotje met kabeljauw, frisse salade en twister frietjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
300 gram ovenfrietjes
520 gram kabeljauwfilets
2 kroppen little gem sla
1 stuk citroen
1 stuk ui
2 teentjes knoflook
100 ml droge witte wijn
500 ml visbouillon
6 takjes dille
100 ml slagroom
2 stuks preien
100 gram champignons
200 gram cherrytomaten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de twister frietjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ongeveer 18 minuten goudbruin, draai na 10 minuten om.
2. Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook. Snijd de kabeljauw in gelijke blokjes, hak de dille fijn, snijd de champignons en de cherrytomaatjes in vieren en de prei in dunne ringen.
3. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en fruit de knoflook en de ui. Voeg de kabeljauw toe en bak op laag vuur rondom bruin. Voeg de prei en de champignons toe en bak langzaam aan. Giet de witte wijn, de visbouillon en de slagroom erbij en laat het geheel 10 minuten langzaam garen. Voeg als laatst de helft van de dille toe.
4. Trek de bladeren van de little gem los. Pers het sap van de citroen en meng met 2 eetlepels olijfolie tot een egale dressing. Meng de dressing met de sla en de tomaatjes.
5. Schep het romige vispotje in een schaal en serveer met de frietjes en de salade. Garneer het vispotje met de dille en een partje citroen.
Tip: Wil je het vispotje iets dikker, voeg dan wat aangemaakte maïzena toe. Meng voor een lekkere dip bij de frietjes een theelepel Sriracha saus met 2 eetlepels mayonaise.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2175 Kj
Calorieën
518 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
42 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
36 gram