
Romig vispotje met tilapia en garnalen
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
150 ml droge witte wijn
300 gram zilvervliesrijst
250 gram pangasiusfilets
150 ml slagroom
1 teentje knoflook
1 stuk sjalot
5 takjes dille
250 gram champignons
1 stuk prei
0 bosje bospeen
1 eetlepel maïszetmeel
175 gram wokgarnalen
Bereidingswijze
1. Halveer de prei, spoel af onder de kraan zodat al het zand eruit is en snijd in halve ringen. Schrap de bospeen en snijd in schuine plakjes. Hak de dille fijn. Pel en snipper de sjalot en pers de knoflook. Snijd de champignons in vieren. Snijd de tilapia in stukken.
2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een hoge pan en en fruit de ui en de knoflook. Roerbak de champignons, de bospeen en de prei. Voeg de pangasiusfilet, de garnalen, de slagroom, de witte wijn en de dille toe en verwarm 6 - 8 minuten.
4. Roer de maizena met 2 eetlepels water tot een glad papje en voeg toe aan de visstoof. Laat nog een paar minuten zachtjes koken.
5. Serveer de visstoof met de rijst.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2555 Kj
Calorieën
608 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
69 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
26 gram