
Aardappel-uiensoep met kaastoast
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Frans
Ingrediënten
25 g PLUS Roomboter ongezouten
3 Biologisch PLUS Uien, grofgesnipperd
6 takjes tijm, alleen de blaadjes
500 g Biologisch PLUS Kruimige aardappelen, in stukjes
1 liter PLUS Groentebouillon (van blokje)
1 volkoren meergranen baguette (afbak), in sneetjes
100 g geraspte jong belegen kaas
1 pakje kookroom (250 ml)
Bereidingswijze
Smelt de boter in een soeppan. Fruit de ui met de blaadjes van 4 takjes tijm 3 min. Schep de aardappelen erdoor.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de soep afgedekt in 15 min. zachtjes gaar. Leg de sneetjes baguette op een bakplaat. Bestrooi ze met de kaas en de resterende blaadjes tijm.
Pureer de soep van het vuur met de staafmixer. Voeg de kookroom toe en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de soep nog 5 min.
Verwarm de ovengrill. Gril de plakjes brood 1-2 min. tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren. Dit kan snel gaan!
Schep de soep in 4 kommen. Leg in elke kom 1-2 kaastoastjes. Serveer de rest van de toast erbij.
Variatietip
Leg een deksel op de pan, zo bespaar je eenvoudig energie!
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
519 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
49 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
16 gram
Zout
3.20 gram
Meer recepten in de categorie