
Romige aardappelpuree met pangasiusfilet en citroen-honingworteltjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
36.37 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Kruimige aardappels
1 stuk Gele ui
1 Bos Bospeen
80 gram Roomboter
3 tenen Knoflook
3 takjes Tijm
2 eetlepel Honing
1 stuk Citroen
680 gram Pangasiusfilet citroen-dille
125 gram Créme fraîche
Bereidingswijze
1. Schil de aardappels en ui, en snijd in gelijke stukken. Doe de aardappels en de ui in een pan met water en breng aan de kook. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar.
2. Snijd ondertussen het groen van de wortels en schil ze. Verwarm een grote koekenpan waar een deksel op past met de helft van de boter op middelhoog vuur. Bak hierin kort de worteltjes tot ze iets van kleur krijgen.
3. Kneus ondertussen de knoflook en verwijder de schil. Breng de wortels op smaak met peper, zout, de knoflook, tijm, honing en citroensap naar smaak. Voeg voldoende water toe tot de wortels voor de helft onderstaan. Doe de deksel op de pan en gaar de wortel 15-20 minuten. Keer halverwege.
4. Verwarm een tweede grote koekenpan met olijfolie en bak hierin de pangasiusfilet aan beide zijden goudbruin en gaar, ongeveer 10 minuten. Giet de aardappels af en stamp samen met de ui tot een puree. Voeg de resterende boter, crème fraìche, zout en peper toe.
5. Verdeel de aardappelpuree over 4 borden. Serveer de aardappelpuree met de citroen-honingworteltjes en pangasiusfilets.
Meer recepten in de categorie