
Romige aardappelsoep met groentetopping
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 grote ui
2 tenen knoflook
500 g PLUS Stamppotaardappelen
250 g PLUS Zoete aardappelen
2 el PLUS Olijfolie traditioneel
2 PLUS Bouillonblokjes groenten
7 50 ml water
125 g PLUS Crème fraiche
75 g spinazie
75 g PLUS Wortel julienne
Bereidingswijze
Pel en snipper de ui en tenen knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook 3 minuten. Voeg de aardappelen toe en bak ± 5 minuten mee. Voeg de bouillonblokjes en water toe en breng alles aan de kook. Kook de soep 20 minuten op een laag vuur.
Pureer de soep met de staafmixer. Roer de crème fraîche los en roer de helft door de soep.
Bak ondertussen kort de spinazie aan in een koekenpan. Schep de soep in kommen, verdeel de overgebleven crème fraîche, gebakken spinazie en wortel julienne over de soep.