

Romige aardappelsoep
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Hollands
2.60 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 eetlepel Olijfolie
1 stuk Prei
2 tenen Knoflook
400 gram Aardappels
2 takjes Tijm
1 stuk Laurierblad
2 stuks Bouillonblokjes
2 sneetjes Brood
Bereidingswijze
1. Snij de prei in halve ringen, hak de knoflook fijn, schil de aardappel en snij in blokjes.
2. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de prei en knoflook kort aan. Voeg de aardappels, tijm, laurier en kippenbouillonblokjes en 1 liter water toe en laat 30 minuten pruttelen. Breng als laatste nog op smaak met peper en zout.
3. Verhit intussen in een koekenpan de andere eetlepel olie. Snij het brood in blokjes van 1 bij 1cm en bak in de koekenpan tot goudbruin en krokant.
4. Dien de soep op met de croutons.
Meer recepten in de categorie