Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige aardappelsoep

Romige aardappelsoep

Ingrediënten

  • 2 eetlepel Olijfolie
  • 1 stuk Prei
  • 2 tenen Knoflook
  • 400 gram Aardappels
  • 2 takjes Tijm
  • 1 stuk Laurierblad
  • 2 stuks Bouillonblokjes
  • 2 sneetjes Brood
Romige aardappelsoep product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snij de prei in halve ringen, hak de knoflook fijn, schil de aardappel en snij in blokjes.
  2. 2. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de prei en knoflook kort aan. Voeg de aardappels, tijm, laurier en kippenbouillonblokjes en 1 liter water toe en laat 30 minuten pruttelen. Breng als laatste nog op smaak met peper en zout.
  3. 3. Verhit intussen in een koekenpan de andere eetlepel olie. Snij het brood in blokjes van 1 bij 1cm en bak in de koekenpan tot goudbruin en krokant.
  4. 4. Dien de soep op met de croutons.

    Voedingswaarde

  • Kcal 6
  • Eiwit 0 g
  • Koolhydraten 0 g
  • waarvan suikers 0
  • Vet 0 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 0
  • Vezels 0