Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige aspergesoep

Romige aspergesoep

Ingrediënten

  • 800 g witte asperges
  • 4 groentebouillonblokjes
  • 70 g havermout
  • 200 ml amandelmelk
  • 2 tl nootmuskaat
  • zwarte peper
Romige aspergesoep product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges zorgvuldig en snijd de puntjes eraf (bewaar deze). Snijd de rest in plakjes van 1 centimeter dik.
  2. Maak de bouillon met de bouillonblokjes met 2 liter water en breng het aan de kook. Leg de aspergeplakjes erin, maar houd de puntjes nog even apart.
  3. Breng de soep weer tegen de kook aan en laat de asperges 15 minuten zachtjes garen.
  4. Maal de havermout in een blender fijn, voeg de amandelmelk toe en mix nog even goed door.
  5. Voeg het havermoutpapje met de aspergepunten toe aan de soep en breng weer heel even tegen de kook aan.
  6. Breng de soep op smaak met de nootmuskaat en (versgemalen) zwarte peper.