
Romige aspergesoep
4 pers.
ca. 35 min
Hollands
Ingrediënten
800 g witte asperges
4 groentebouillonblokjes
70 g havermout
200 ml amandelmelk
2 tl nootmuskaat
zwarte peper
Bereidingswijze
Schil de asperges zorgvuldig en snijd de puntjes eraf (bewaar deze). Snijd de rest in plakjes van 1 centimeter dik.
Maak de bouillon met de bouillonblokjes met 2 liter water en breng het aan de kook. Leg de aspergeplakjes erin, maar houd de puntjes nog even apart.
Breng de soep weer tegen de kook aan en laat de asperges 15 minuten zachtjes garen.
Maal de havermout in een blender fijn, voeg de amandelmelk toe en mix nog even goed door.
Voeg het havermoutpapje met de aspergepunten toe aan de soep en breng weer heel even tegen de kook aan.
Breng de soep op smaak met de nootmuskaat en (versgemalen) zwarte peper.