Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige aspergesoep

Romige aspergesoep

Romige aspergesoep product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 800 g witte asperges
  • 4 groentebouillonblokjes
  • 70 g havermout
  • 200 ml amandelmelk
  • 2 tl nootmuskaat
  • zwarte peper
Bereiden
Schil de asperges zorgvuldig en snijd de puntjes eraf (bewaar deze). Snijd de rest in plakjes van 1 centimeter dik.
Maak de bouillon met de bouillonblokjes met 2 liter water en breng het aan de kook. Leg de aspergeplakjes erin, maar houd de puntjes nog even apart.
Breng de soep weer tegen de kook aan en laat de asperges 15 minuten zachtjes garen.
Maal de havermout in een blender fijn, voeg de amandelmelk toe en mix nog even goed door.
Voeg het havermoutpapje met de aspergepunten toe aan de soep en breng weer heel even tegen de kook aan.
Breng de soep op smaak met de nootmuskaat en (versgemalen) zwarte peper.
*Dit is een recept van Vullen of Voeden.