
Romige aspergetaart met zalm en citroen
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 kg witte asperges
175 gram roomkaas
100 gram doperwten
1 stuk ei
200 gram gerookte zalmfilets
1 stuk citroen
10 gram krulpeterselie
460 gram bladerdeegvellen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Schil de asperges en snijd 2 centimeter van de uiteindes. Hak de peterselie fijn. Rasp de citroen en pers het sap eruit.
3. Meng de helft van de peterselie met de roomkaas, de citroenrasp en het citroensap.
4. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Vouw de buitenkant 1 centimeter naar binnen zodat er een rand ontstaat. Besmeer het bladerdeeg met het roomkaasmengsel. Verdeel de asperges en de doperwten erover.
5. Kluts een ei en bestrijk de randjes bladerdeeg. Bak de aspergetaart 20 - 25 minuten in de oven.
6. Snijd de gerookte zalm in stukjes en verdeel over de aspergetaart en garneer met peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3209 Kj
Calorieën
765 kcal
Vetten
48 gram
Waarvan verzadigd vet
27 gram
Koolhydraten
56 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
28 gram