
Romige avocadosoep
Lunch
4 pers.
ca. 25 min
Mexicaans
Ingrediënten
2 rijpe avocado's
2 eetlepels citroensap
2 plakjes rookvlees
0.75 liter kippenbouillon
75 milliliter slagroom
0 zout en cayennepeper
Bereidingswijze
1. Snijd de avocado's in de lengte tot de pit doormidden. Draai de twee helften los van elkaar
2. Schep het vruchtvlees uit de schil in een kom
3. Meng het citroensap door het vruchtvlees om verkleuren te voorkomen
4. Snijd het rookvlees in flinterdunne, korte sliertjes
5. Breng de helft van de bouillon aan de kook
6. Voeg het vruchtvlees van de avocado toe en pureer alles met behulp van een staafmixer
7. Giet de rest van de bouillon en de slagroom in de pan en verwarm, al roerend, de soep. Laat de soep niet meer koken
8. Breng de soep op smaak met cayennepeper en een beetje zout
9. Roer ten slotte de sliertjes rookvlees door de soep
10. Schep de soep in kopjes of kommen
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
162 kcal
Vetten
14 gram
Koolhydraten
6 gram
Eiwitten
3 gram
Meer recepten in de categorie