Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige bietensoep met sinaasappel en gember

Romige bietensoep met sinaasappel en gember

Ingrediënten

  • 1 kilogram rode bieten
  • 1 stuk ui
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 stuks groentebouillon
  • 3 cm gember
  • 1 stuk kaneelstokje
  • 4 stuks Italiaanse bollen
  • 1 stuk sinaasappel
Romige bietensoep met sinaasappel en gember product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de rode bieten in gelijke blokjes. Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers het sap uit. Snipper de ui en rasp de gember.
  2. 2. Verhit een scheutje olie in een grote pan of soeppan en fruit de ui in 3 minuten glazig. Voeg de bietjes, de gember, de sinaasappelrasp, het kaneelstokje, de kokosmelk, de bouillonblokjes en 1 liter water toe en breng het geheel 10 minuten aan de kook.
  3. 3. Hol ondertussen de Italiaanse bollen uit.
  4. 4. Verwijder het kaneelstokje uit de soep en pureer de soep met een staafmixer fijn.
  5. 5. Vul de Italiaanse bollen met de soep en serveer direct.

    Voedingswaarde

  • Kcal 534
  • Eiwit 17 g
  • Koolhydraten 79 g
  • waarvan suikers 21
  • Vet 15 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 12