
Romige bietensoep met sinaasappel en gember
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 kilogram rode bieten
1 stuk ui
200 ml kokosmelk
2 stuks groentebouillon
3 cm gember
1 stuk kaneelstokje
4 stuks Italiaanse bollen
1 stuk sinaasappel
Bereidingswijze
1. Snijd de rode bieten in gelijke blokjes. Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers het sap uit. Snipper de ui en rasp de gember.
2. Verhit een scheutje olie in een grote pan of soeppan en fruit de ui in 3 minuten glazig. Voeg de bietjes, de gember, de sinaasappelrasp, het kaneelstokje, de kokosmelk, de bouillonblokjes en 1 liter water toe en breng het geheel 10 minuten aan de kook.
3. Hol ondertussen de Italiaanse bollen uit.
4. Verwijder het kaneelstokje uit de soep en pureer de soep met een staafmixer fijn.
5. Vul de Italiaanse bollen met de soep en serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2246 Kj
Calorieën
534 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
79 gram
Waarvan suikers
21 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
17 gram
Meer recepten in de categorie