
Romige boerenkoolpasta uit de oven met zalm
4 pers.
ca. 40 min
Hollands
Ingrediënten
25 g roomboter
1 ui
2 tenen knoflook
8 takjes tijm, blaadjes losgerist
400 g volkoren fusili pasta
250 g kastanjechampignons
300 g gesneden boerenkool
350 g verse zalm
250 g ricotta
rasp en sap van ¼ citroen
150 g Parmezaanse kaas, geraspt
50 g paneermeel
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Breng een grote pan met water aan de kook
Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en de boter
Snipper de ui en knoflook.
Fruit de ui en knoflook en breng op smaak met de helft van de tijmblaadjes en zwarte peper.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af en zet apart.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes en bak mee met het ui-mengsel gedurende vijf minuten.
Voeg de gesneden boerenkool toe en bak nog vijf minuten.
Breng op smaak met een snufje zout.
Snijd de zalm in kleine stukjes en voeg toe aan de boerenkool.
Voeg de ricotta, citroensap en -rasp toe en verwarm kort door.
Meng de saus door de pasta samen met de helft van de Parmezaanse kaas.
Doe de pasta in een ovenschaal.
Meng de resterende Parmezaanse kaas met het paneermeel en de tijmblaadjes.
Verdeel over de pasta.
Bak de pasta in de oven gedurende 10 minuten.
Zet de oven op de grillstand en grill nog ongeveer 3 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is.