
Romige Broccoli, saucijzen en groentefriet
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
bakpapier
500 gram varkenssaucijzen
500 gram broccoli
200 ml melk
4 teentjes knoflook
1 stuk kippenbouillon
500 gram knolselderij
3 stuks winterpenen
25 gram bloem
25 gram roomboter
20 gram platte peterselie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Snijd de knolselderij en de winterpeen in gelijke, vierkante reepjes. Snijd de broccoli in gelijke roosjes en pers de teentjes knoflook uit. Verdeel de groentefriet over de met bakpapier beklede bakplaat en plaats deze 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
3. Verhit een klontje boter in een grote koekenpan en braad de worsten in 4 minuten rondom bruin. Haal de worsten uit de pan en bewaar apart.
4. Verhit opnieuw 25 gram boter in dezelfde koekenpan en fruit de knoflook op laag vuur 3 minuten, voeg de bloem toe en bak deze al roerende 3 minuten. Voeg beetje bij beetje de melk toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Roer tot een gladde saus en doe de worsten, samen met de broccoli terug in de pan. Draai het vuur laag en laat de broccoli met de deksel op de pan in 6 minuten gaar worden.
5. Hak de platte peterselie fijn. Verdeel de saucijzen samen met de broccoli en de saus over de borden en serveer met de groentefriet. Garneer met de peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1383 Kj
Calorieën
329 kcal
Vetten
7 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
23 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
37 gram