Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige Broccoli, saucijzen en groentefriet

Romige Broccoli, saucijzen en groentefriet

Ingrediënten

  • bakpapier
  • 500 gram varkenssaucijzen
  • 500 gram broccoli
  • 200 ml melk
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stuk kippenbouillon
  • 500 gram knolselderij
  • 3 stuks winterpenen
  • 25 gram bloem
  • 25 gram roomboter
  • 20 gram platte peterselie
Romige Broccoli, saucijzen en groentefriet product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. 2. Snijd de knolselderij en de winterpeen in gelijke, vierkante reepjes. Snijd de broccoli in gelijke roosjes en pers de teentjes knoflook uit. Verdeel de groentefriet over de met bakpapier beklede bakplaat en plaats deze 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  3. 3. Verhit een klontje boter in een grote koekenpan en braad de worsten in 4 minuten rondom bruin. Haal de worsten uit de pan en bewaar apart.
  4. 4. Verhit opnieuw 25 gram boter in dezelfde koekenpan en fruit de knoflook op laag vuur 3 minuten, voeg de bloem toe en bak deze al roerende 3 minuten. Voeg beetje bij beetje de melk toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Roer tot een gladde saus en doe de worsten, samen met de broccoli terug in de pan. Draai het vuur laag en laat de broccoli met de deksel op de pan in 6 minuten gaar worden.
  5. 5. Hak de platte peterselie fijn. Verdeel de saucijzen samen met de broccoli en de saus over de borden en serveer met de groentefriet. Garneer met de peterselie.

    Voedingswaarde

  • Kcal 329
  • Eiwit 37 g
  • Koolhydraten 23 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 7 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 9