Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige broccolipasta met citroen en gerookte zalm

Romige broccolipasta met citroen en gerookte zalm

Ingrediënten

  • 1 stuk Broccoli
  • 400 gram Spaghetti
  • 1 stuk Rode ui
  • 2 tenen Knoflook
  • 3 stuks Ansjovisfilets
  • 5 takjes Peterselie
  • 125 ml Slagroom
  • 2 theelepel Citroenrasp
  • 150 gram Warm gerookte zalm flakes
Romige broccolipasta met citroen en gerookte zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng twee pannen met gezouten water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en kook in 10-15 minuten gaar. Doe na 5 minuten de spaghetti in de tweede pan met kokend water en kook volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
  2. Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui met de knoflook en ansjovis. Hak de peterselie fijn.
  3. Giet de broccoli af en pureer samen met het uienmengsel, de slagroom en citroenrasp in een blender of keukenmachine tot een gladde saus. Doe terug in de pan en verwarm kort. Voeg eventueel een lepel pastawater toe om de saus te verdunnen.
  4. Giet de pasta af en meng door de broccolisaus. Schep in vier diepe borden. Garneer met de warm gerookte zalmflakes en de peterselie.

    Voedingswaarde

  • Kcal 415
  • Eiwit 19 g
  • Koolhydraten 53 g
  • waarvan suikers 14
  • Vet 11 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 6