

Romige broccolipasta met citroen en gerookte zalm
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Italiaans
10.60 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Broccoli
400 gram Spaghetti
1 stuk Rode ui
2 tenen Knoflook
3 stuks Ansjovisfilets
5 takjes Peterselie
125 ml Slagroom
2 theelepel Citroenrasp
150 gram Warm gerookte zalm flakes
Bereidingswijze
1. Breng twee pannen met gezouten water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en kook in 10-15 minuten gaar. Doe na 5 minuten de spaghetti in de tweede pan met kokend water en kook volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
2. Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui met de knoflook en ansjovis. Hak de peterselie fijn.
3. Giet de broccoli af en pureer samen met het uienmengsel, de slagroom en citroenrasp in een blender of keukenmachine tot een gladde saus. Doe terug in de pan en verwarm kort. Voeg eventueel een lepel pastawater toe om de saus te verdunnen.
4. Giet de pasta af en meng door de broccolisaus. Schep in vier diepe borden. Garneer met de warm gerookte zalmflakes en de peterselie.
Meer recepten in de categorie