
Romige caprese gnocchi uit de oven
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
19.01 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Rode ui
2 tenen Knoflook
5 stuks Trostomaten
400 gram Gepelde tomaten
2 theelepel Rode wijnazijn
1 stuk Courgette
400 gram Gnocchi
1 bosje Basilicum
250 gram Mozzarella
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een ovenbestendige hapjespan of koekenpan met hoge rand op laag vuur met een scheutje olijfolie. Fruit hierin de ui en de knoflook gedurende 5 minuten tot de ui glazig begint te worden.
2. Snijd de tomaten in blokjes en voeg samen met de gepelde tomaten toe aan de ui. Breng op smaak met zout, peper, de azijn en een snufje suiker. Verhoog het vuur en laat 10 minuten pruttelen.
3. Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes en verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie. Bak de courgette in 8-10 minuten goudbruin. Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de gnocchi volgens de bereidingswijze op de verpakking.
4. Giet de gnocchi af en voeg samen met de courgette toe aan de tomatensaus. Scheur de basilicum grof en roer de helft door de gnocchi. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de gnocchi. Zet de pan 10 minuten in de oven tot de mozzarella is gesmolten en goudbruin kleurt.
5. Haal de pan uit de oven en garneer met de resterende basilicum. Serveer in de pan en schep in diepe borden.
Meer recepten in de categorie