Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige champignonsoep met knoflookcroutons

Romige champignonsoep met knoflookcroutons

Ingrediënten

  • 175 g mini­champignons
  • 3 el milde olijf olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 g witte champignons
  • 4 tenen knoflook
  • 2 (niet te grote) kruimige aardappelen, geschild
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 4 sneetjes (oud) Korenlanders brood naar keuze
  • 125 g crème fraîche 
  • EXTRA blender of staafmixer
  • maatbeker
  • knoflookpers
Romige champignonsoep met knoflookcroutons product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Veeg de mini­champignons schoon met keukenpapier. Verhit 1 el olie in een soeppan en bak de mini­champignons 5 min. op hoog vuur. Roer regelmatig. Op een bepaald moment verliezen de champignons vocht, ze worden dan nog lekkerder. Ze moeten mooi bruin en kleiner worden. Schep de minichampignons uit de pan en hou ze apart. 
  2. Verhit in dezelfde pan nog 1 el olie en bak de ui 5 min. op laag vuur. Veeg ondertussen de witte champignons schoon met keukenpapier en halveer ze. Snij 2 tenen knofl ook fijn en snij de aardappelen in kleine stukjes. Doe de rauwe champignons, knoflook en aardappel in de pan en schenk er 1,2 liter water bij. Breng aan de kook. Ris de blaadjes van de takjes tijm en doe ze in de soep. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en laat de soep 15 min. zacht koken. Roer af en toe. 
  3. Snij tussendoor de sneetjes brood (mag met korst) in blokjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan, voeg het brood toe en schud om. Bak het brood op laag vuur in 8 min. bruin en krokant. Regelmatig omscheppen of schudden is hier de truc. Knijp op het laatste moment met een knoflookpers de overgebleven 2 tenen knoflook erboven uit. Schud de pan weer even om, zodat de knoflook zich verdeelt, verwarm 30 sec. en schep de croutons op een bord. 
  4. Prik met een vork in de aardappel, in de soep, om te controleren of hij gaar is. Pureer de soep dan in de blender of met de staafmixer. Roer de crème fraîche een beetje los met wat warme soep en voeg het toe. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over 4 kommen of borden, doe de gebakken kastanjechampignons erin en strooi de croutons erover.

Variatie

Garneer de soep met fijngesneden bieslook.

    Voedingswaarde

  • Kcal 355
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 30 g
  • Vet 22 g