
Romige courgette-citroenpasta met knapperige kibbeling
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
250 gram spaghetti (pasta)
1 stuk ui
2 pakken kibbeling
70 gram oude kaas
2 stuks courgettes
20 gram basilicum
1 stuk citroen
1 stuk avocado
2 teentjes knoflook
Bereidingswijze
+ spirelli
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook. Rasp de kaas en rasp en pers de citroen. Snijd de courgette in dunne slierten met een spirelli of kaasschaaf. Hak de basilicum fijn, snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit.
3. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet opzij.
4. Verdeel de kibbeling over een bakplaat met bakpapier en bak in de oven in 14 minuten gaar en knapperig.
5. Maal de avocado, het citroensap, de basilicum, de oude kaas en de helft van de knoflook in een keukenmachine tot een romige saus.
6. Verhit een scheut olie in een koekenpan, fruit de ui en voeg de spaghetti en de courgette toe. Voeg vervolgens de resterende knoflook en de citroenrasp toe en roerbak 2 minuten. Haal van het vuur en voeg al roerend de romige avocadosaus toe.
7. Verdeel de romige courgette-citroen pasta over de borden en serveer de knapperige kibbeling erbovenop.
Tip: Houd wat basilicum apart voor de garnering.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2869 Kj
Calorieën
683 kcal
Vetten
30 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
54 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
47 gram