Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige courgette-citroenpasta met knapperige kibbeling

Romige courgette-citroenpasta met knapperige kibbeling

Ingrediënten

  • 250 gram spaghetti (pasta)
  • 1 stuk ui
  • 2 pakken kibbeling
  • 70 gram oude kaas
  • 2 stuks courgettes
  • 20 gram basilicum
  • 1 stuk citroen
  • 1 stuk avocado
  • 2 teentjes knoflook
Romige courgette-citroenpasta met knapperige kibbeling product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + spirelli
  2. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. 2. Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook. Rasp de kaas en rasp en pers de citroen. Snijd de courgette in dunne slierten met een spirelli of kaasschaaf. Hak de basilicum fijn, snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit.
  4. 3. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet opzij.
  5. 4. Verdeel de kibbeling over een bakplaat met bakpapier en bak in de oven in 14 minuten gaar en knapperig.
  6. 5. Maal de avocado, het citroensap, de basilicum, de oude kaas en de helft van de knoflook in een keukenmachine tot een romige saus.
  7. 6. Verhit een scheut olie in een koekenpan, fruit de ui en voeg de spaghetti en de courgette toe. Voeg vervolgens de resterende knoflook en de citroenrasp toe en roerbak 2 minuten. Haal van het vuur en voeg al roerend de romige avocadosaus toe.
  8. 7. Verdeel de romige courgette-citroen pasta over de borden en serveer de knapperige kibbeling erbovenop.
  9. Tip: Houd wat basilicum apart voor de garnering.

    Voedingswaarde

  • Kcal 683
  • Eiwit 47 g
  • Koolhydraten 54 g
  • waarvan suikers 13
  • Vet 30 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 6