
Romige courgette-risotto met plantaardig gehakt
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
175 gram plantaardig gehakt
300 gram risottorijst
2 takjes tijm
1 teentje knoflook
60 gram parmezaanse kaas
1 liter groentebouillon
1 stuk ui
300 gram verse spinazie
200 ml kookroom
2 stuks courgettes
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook en pel en snipper de ui. Snijd de courgette in blokjes en de rits de takjes tijm.
2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui samen met de rijst in 2 minuten glazig. Voeg een grote schep groentebouillon toe en wacht met het toevoegen van de volgende totdat de rijst deze helemaal heeft opgenomen. Giet wanneer de rijst gaar is de kookroom erbij.
3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook met de tijm. Voeg vervolgens de courgette en het vegetarische gehakt toe en bak in 8 minuten gaar en goudbruin.
4. Voeg de courgette en het gehakt aan de rijst toe en voeg de spinazie handje voor handje toe. Roer voorzichtig om totdat alle spinazie is geslonken. Voeg tot slot de parmezaanse kaas toe.
5. Verdeel de risotto over de borden.
Tip: Houd wat parmezaanse kaas en tijm apart voor de garnering.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2409 Kj
Calorieën
574 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
77 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
25 gram
Meer recepten in de categorie