Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige courgette-risotto met plantaardig gehakt

Romige courgette-risotto met plantaardig gehakt

Ingrediënten

  • 175 gram plantaardig gehakt
  • 300 gram risottorijst
  • 2 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 60 gram parmezaanse kaas
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 stuk ui
  • 300 gram verse spinazie
  • 200 ml kookroom
  • 2 stuks courgettes
Romige courgette-risotto met plantaardig gehakt product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en pers de knoflook en pel en snipper de ui. Snijd de courgette in blokjes en de rits de takjes tijm.
  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui samen met de rijst in 2 minuten glazig. Voeg een grote schep groentebouillon toe en wacht met het toevoegen van de volgende totdat de rijst deze helemaal heeft opgenomen. Giet wanneer de rijst gaar is de kookroom erbij.
  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook met de tijm. Voeg vervolgens de courgette en het vegetarische gehakt toe en bak in 8 minuten gaar en goudbruin.
  4. Voeg de courgette en het gehakt aan de rijst toe en voeg de spinazie handje voor handje toe. Roer voorzichtig om totdat alle spinazie is geslonken. Voeg tot slot de parmezaanse kaas toe.
  5. Verdeel de risotto over de borden.
  6. Tip: Houd wat parmezaanse kaas en tijm apart voor de garnering.

    Voedingswaarde

  • Kcal 574
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 77 g
  • waarvan suikers 13
  • Vet 13 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 7