
Eenpanspasta met gehaktballetjes en venkel
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
2 eetlepels zonnebloemolie
2 venkels (in kleine stukjes)
300 gram fusilli
20 gehaktballetjes
1 fles passata (met kruiden, 690 gram)
250 milliliter kookroom light
100 gram pittige kaas 48+ (geraspt)
1 bosje basilicum (alleen de blaadjes)
Bereidingswijze
1. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de stukjes venkel circa 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
2. Voeg de ongekookte fusilli, de gehaktballetjes, de passata, de kookroom en 500 ml heet water toe aan de pan. Breng het geheel al roerend aan de kook.
3. Zet het vuur laag, plaats de deksel op de pan en laat het gerecht 15 minuten zachtjes garen tot de pasta gaar is. Roer regelmatig om te voorkomen dat de pasta aan de bodem plakt. Voeg een scheutje extra heet water toe als het te droog wordt.
4. Wanneer de pasta gaar is, haal je de pan van het vuur. Roer de geraspte kaas en driekwart van de basilicumblaadjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Garneer het gerecht met de overgebleven basilicumblaadjes en serveer direct.
Variatietip
Ook lekker met vegetarische balletjes of vervang de venkel eens door 2 in ringen gesneden preien voor een andere smaak.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
847 kcal
Vetten
41 gram
Waarvan verzadigd vet
18 gram
Koolhydraten
72 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
43 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie