
Romige eenpanspasta met venkel en gehaktballetjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
2 eetlepels zonnebloemolie
2 venkels (in kleine stukjes)
300 gram fusilli
20 gehaktballetjes
1 fles passata (met kruiden, 690 gram)
250 milliliter kookroom light
100 gram pittige kaas 48+ (geraspt)
1 bosje basilicum (alleen de blaadjes)
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel 5 min. Voeg de pasta, balletjes, passata, kookroom en 500 ml heet water toe. Breng aan de kook en laat 15 min. met de deksel op de pan zachtjes garen. Roer regelmatig. Voeg eventueel wat extra water toe.
2. Roer de kaas en ¾ van de basilicum erdoor als de pasta gaar is. Breng op de smaak met zout en peper. Bestrooi met de rest van de basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
847 kcal
Vetten
41 gram
Waarvan verzadigd vet
18 gram
Koolhydraten
72 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
43 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie