
Romige espresso trifle met feestelijke chocoladehagel
Nagerecht
4 pers.
ca. 25 min
Italiaans
Ingrediënten
250 gram mascarpone
250 milliliter slagroom
50 gram poedersuiker
1 theelepel vanille-extract
150 milliliter sterke, afgekoelde koffie of espresso
1 eetlepel koffielikeur (optioneel)
12 lange vingers
75 gram melkchocolade hagelslag
4 mooie dessertglazen of een glazen schaal
Bereidingswijze
1. Maak eerst de room. Klop in een kom de slagroom met de poedersuiker en het vanille-extract stijf. Spatel in een andere kom de mascarpone los en vouw vervolgens voorzichtig de geklopte slagroom erdoor tot je een egale, luchtige crème hebt.
2. Meng in een diep bord de afgekoelde koffie met de koffielikeur, als je deze gebruikt.
3. Begin met het opbouwen van de trifles. Breek de lange vingers doormidden. Haal de helft van de stukjes kort door het koffiemengsel en verdeel ze over de bodem van de vier glazen.
4. Strooi een royale laag van de hagelslag over de lange vingers in de glazen. Dit zorgt voor de krokante verrassing.
5. Schep hier een laag van de mascarponeroom overheen. Herhaal de lagen nogmaals: een laagje in koffie gedoopte lange vingers, een laagje hagelslag en eindig met een toef mascarponeroom.
6. Zet de trifles minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven en de smaken goed in te laten trekken.
7. Garneer voor het serveren met wat hagelslag over de mascarponeroom.
Variatietip
Voor een frisse, fruitige twist kun je de koffie vervangen door sinaasappelsap en een laagje verse frambozen toevoegen tussen de roomlagen. De combinatie van chocolade en framboos is ook erg lekker.
Meer recepten in de categorie