
Romige gnocchi met pompoen en salie uit de oven
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Italiaans
Ingrediënten
800 gram flespompoen
500 gram verse gnocchi
2 tenen knoflook
1 rode ui
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel gedroogde salie
150 gram ricotta
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Zout en versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de pompoenblokjes, rode ui en knoflooktenen over een ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie, bestrooi met de salie en breng op smaak met zout en peper. Hussel alles goed door elkaar.
2. Rooster de groenten circa 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de pompoen zacht en goudbruin is.
3. Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan met ruim gezouten water. Giet af zodra ze boven komen drijven.
4. Haal de ovenschaal uit de oven. Stamp de geroosterde pompoen en ui fijn met een stamper. Meng de ricotta en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor tot een romige saus ontstaat.
5. Voeg de gekookte gnocchi toe aan de pompoensaus in de ovenschaal en meng alles goed. Bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas en serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1800 Kj
Calorieën
429 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
56 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
15 gram
Zout
1.58 gram
Meer recepten in de categorie