
Romige, groene pasta met gevulde varkenshaas
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
2 stuks culinaire varkenshaas
1 bolletje mozzarella
8 plakjes rauwe ham
2 stuks broccoli
400 gram verse tagliatelle
4 eetlepels cashewnoten
1 stukje Parmezaanse kaas
1 scheut olijfolie
1 peper en zout
Bereidingswijze
1. Snijd mooie, fijne roosjes van het mooiste gedeelte van de broccoli en snijd de steel en de rest van de broccoli in grove stukken.
2. Kook de grofgesneden broccoli in een pan met een snufje zout volledig gaar. Voeg na 5 minuten koken de cashewnoten toe en giet het geheel af als de broccoli gaar is.
3. Draai de broccoli met de cashewnoten, een beetje kookvocht en een scheutje olijfolie in de blender of de keukenmachine tot een groene puree en breng op smaak met zout en peper.
4. Snijd de varkenshaas in dikke plakken, snijd open als een envelopje en doe daar een stukje mozzarella in. Rol ieder plakje varkenshaas in een half plakje rauwe ham.
5. Bak de medaillons in een koekenpan op een middelhoog vuur mooi bruin en net gaar. Reken ongeveer 3 minuten per kant.
6. Breng ondertussen een pan met kokend water aan de kook en kook er de verse pasta al dente in. Giet de pasta af. Vang een beetje van het kookvocht op.
7. Verwarm het achtergehouden kookvocht in een hapjespan en smoor er de fijne broccoliroosjes in tot ze beetgaar zijn. Het vocht mag vrijwel volledig verdampen.
8. Voeg de broccolipuree toe, roer goed door en voeg dan de gekookte pasta toe.
9. Warm het geheel goed door en kruid eventueel met zout en peper.
10. Dresseer de pasta in een diep bord, leg er 2 medaillons van varkenshaas op en garneer met geschaafde Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
Per portie
Zout
30 gram
Meer recepten in de categorie