

Romige kerriesoep met gegrilde bosui
Brunch
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 sjalot
4 el olijfolie
2 tl kerrie
50 g bloem
150 ml droge witte wijn
1 liter groentebouillon (van tablet)
4 bosuitjes
1 bekertje crème fraîche (125 g)
Keukenmateriaal: grillpan
Bereidingswijze
Snipper de sjalot. Verhit in een (soep)pan 3 el olijfolie. Fruit de sjalot 1 minuut. Voeg de kerriepoeder en de bloem toe en bak 1 minuut mee.
Schenk beetje voor beetje, al kloppende met een garde, de wijn en de bouillon erbij. Klop tot een gladde, gebonden soep. Laat de soep 15 min. op laag vuur zachtjes trekken.
Verhit de grillpan. Snijd de wortel van de bosuitjes en snijd ze in twee of drie stukken. Schep de bosui om met de laatste el olijfolie. Gril de stukjes bosui 4 min. rondom, tot ze mooie grillstrepen hebben.
Roer de crème fraîche los. Voeg peper naar smaak toe. Schep de soep in 4 (wijn)glazen. Schep er een lepel peperroom in. Steek de gegrilde bosui in de soep.
Variatietip
Voeg aan de soep nog wat verkruimeld krokant gebakken ontbijtspek toe voor een extra hartige smaak.