Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige kipstukjes met penne en boerenkool

Romige kipstukjes met penne en boerenkool

Ingrediënten

  • 300 gram PLUS Vegan vers gekruide kipstukjes
  • 500 gram boerenkool
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 stuk winterpeen
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes verse tijm
  • 200 ml soja kookroom
  • 1 stuk prei
  • 300 gram volkoren penne (pasta)
  • 70 gram plantaardige kaas
Romige kipstukjes met penne en boerenkool product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en pers de knoflook, snijd de wortel in plakken en de prei in ringen. Rits de tijm van de takjes.
  2. Bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan en bak de kipstukjes rondom goudbruin. Voeg de boerenkool, de wortel, de knoflook, de prei en de tijm toe en bak 3 minuten aan.
  4. Schenk de wijn en de kookroom erbij en breng op smaak met versgemalen peper.
  5. Meng de penne door de romige kipstukjes.
  6. Verdeel de romige kipstukjes met penne over de borden en garneer met plantaardige kaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 750
  • Eiwit 39 g
  • Koolhydraten 69 g
  • waarvan suikers 14
  • Vet 28 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 14
  • Vezels 12