
Romige kipstukjes met penne en boerenkool
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
300 gram PLUS Vegan vers gekruide kipstukjes
500 gram boerenkool
200 ml droge witte wijn
1 stuk winterpeen
2 teentjes knoflook
4 takjes verse tijm
200 ml soja kookroom
1 stuk prei
300 gram volkoren penne (pasta)
70 gram plantaardige kaas
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook, snijd de wortel in plakken en de prei in ringen. Rits de tijm van de takjes.
2. Bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan en bak de kipstukjes rondom goudbruin. Voeg de boerenkool, de wortel, de knoflook, de prei en de tijm toe en bak 3 minuten aan.
4. Schenk de wijn en de kookroom erbij en breng op smaak met versgemalen peper.
5. Meng de penne door de romige kipstukjes.
6. Verdeel de romige kipstukjes met penne over de borden en garneer met plantaardige kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3148 Kj
Calorieën
750 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
69 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
39 gram