Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige kipfilet-groenten schotel met aardappeltjes

Romige kipfilet-groenten schotel met aardappeltjes

Romige kipfilet-groenten schotel met aardappeltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 glas witte wijn
  • 4 el PLUS olijfolie
  • 1 zak(je) PLUS Hollandse wokgroenten
  • 450 g panklare PLUS aardappelen vastkokend
  • 2 el Silvo bieslook
  • 1 fles(jes) Campina kookroom
  • peper en zout
  • 4 kipfilets
Bereiden
Kook de aardappeltjes in water met zout gaar.
Kruid vervolgens de kipfilets met peper en zout. Bak vervolgens de kipfilets in 2 eetlepels boter met olijfolie goudbruin en net gaar.
Voeg de roerbakgroenten aan de kip toe en laat even meebakken. Blus af met de witte wijn, voeg de room eraan toe en laat even inkoken. Indien nodig kruiden met peper en zout.
Schep de kipfilets op de borden, bedek met de saus en leg de gekookte aardappeltjes er naast. Garneer eventueel met wat bieslook.
Variatie
Wijntip: Gruner Veltliner

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
22 g
vet
20 g
Kcal
408