
Romige kipfilet-groenten schotel met aardappeltjes
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
1 glas witte wijn
4 el PLUS olijfolie
1 zak(je) PLUS Hollandse wokgroenten
450 g panklare PLUS aardappelen vastkokend
2 el Silvo bieslook
1 fles(jes) Campina kookroom
peper en zout
4 kipfilets
Bereidingswijze
Kook de aardappeltjes in water met zout gaar.
Kruid vervolgens de kipfilets met peper en zout. Bak vervolgens de kipfilets in 2 eetlepels boter met olijfolie goudbruin en net gaar.
Voeg de roerbakgroenten aan de kip toe en laat even meebakken. Blus af met de witte wijn, voeg de room eraan toe en laat even inkoken. Indien nodig kruiden met peper en zout.
Schep de kipfilets op de borden, bedek met de saus en leg de gekookte aardappeltjes er naast. Garneer eventueel met wat bieslook.
Variatietip!
Wijntip: Gruner Veltliner
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
408 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
22 gram
Eiwitten
33 gram