
Romige knollengratin
Bijgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Frans
Ingrediënten
300 gram pastinaken
300 gram koolrapen
300 gram zoete aardappels
300 milliliter melk
200 milliliter slagroom (houdbaar)
1 teentje knoflook (fijngesneden)
125 gram belegen kaas (geraspt)
Bereidingswijze
1. Vet de ovenschaal in. Schil de pastinaken, koolraap en zoete aardappelen. Snijd ze in dunne plakjes van 2 mm.
2. Breng de knollenplakjes in de melk met de slagroom en knoflook aan de kook. Kook ze in 8 min. beetgaar. Verwarm de oven voor op 200ºC.
3. Schep de knollenplakjes met een schuimspaan in delen in de ovenschaal. Bestrooi elke laag met wat kaas en breng op smaak met zout en peper. Laat het melkroommengsel tot de helft inkoken en schenk over de gratin.
4. Bak de gratin in de oven in 20 min. lichtbruin.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
491 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
20 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
15 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie