
Romige knolselderijsoep met gerookte forel
Lunch
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
1 el olie
2 sjalotjes gesnipperd
0.5 knolselderij geschild, in blokjes
600 ml groentebouillon van 1 tablet
200 ml kookroom
0.5 citroen sap
4 lente-/bosuitjes in ringetjes
1 bosje kervel fijngehakt of 1 bosje peterselie fijngehakt
200 gr gerookte forelfilets in reepjes
Bereidingswijze
Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalot circa 4 minuten. Voeg de knolselderij toe en roerbak een paar minuten. Giet de bouillon erbij en kook de knolselderij afgedekt in circa 20 minuten gaar.
Voeg de kookroom toe en kook 1 minuut mee. Pureer de soep helemaal glad en breng op smaak met zout, peper en een paar druppels citroensap. Serveer de soep in kommen en garneer met de bosui, kervel en forel.
Variatietip
Serveer deze soep ook eens in kleine glaasjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
12 Kj
Calorieën
260 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
12 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
16 gram
Zout
3.10 gram