Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige lasagne met kip en champignons

Romige lasagne met kip en champignons

Ingrediënten

  • 300 gram kipfiletblokjes
  • 250 gram lasagnebladen
  • 500 gram champignons
  • 350 gram tomatensaus
  • 250 gram ricotta
  • 250 gram mozzarella
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pot basilicum
  • 1 stuk rode ui
Romige lasagne met kip en champignons product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de champignons in partjes. Pel en snipper de rode ui en pers de knoflook. Hak de helft van de basilicum grof. Snijd de mozzarella in plakken.
  2. 2. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de kipfilet en de champignons toe en bak 5 minuten.
  3. 3. Meng de frito met de ricotta en de gehakte basilicum. Voeg toe aan de kip en verwarm 2 minuten mee.
  4. 4. Verdeel een laagje saus over de bodem van een ovenschaal, bedek met vellen lasagne en volg met nog een laag saus. Herhaal tot de saus op is. Eindig met vellen lasagne en verdeel de mozzarella plakken hierover. Plaats in de oven en bak in 45 - 50 minuten goudbruin en gaar.
  5. 5. Snijd de lasagne in stukken en verdeel over de borden. Garneer met blaadjes basilicum.

    Voedingswaarde

  • Kcal 726
  • Eiwit 49 g
  • Koolhydraten 55 g
  • waarvan suikers 13
  • Vet 33 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 16
  • Vezels 9