
Romige lasagne met kip en champignons
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
300 gram kipfiletblokjes
250 gram lasagnebladen
500 gram champignons
350 gram tomatensaus
250 gram ricotta
250 gram mozzarella
1 teentje knoflook
1 pot basilicum
1 stuk rode ui
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de champignons in partjes. Pel en snipper de rode ui en pers de knoflook. Hak de helft van de basilicum grof. Snijd de mozzarella in plakken.
2. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de kipfilet en de champignons toe en bak 5 minuten.
3. Meng de frito met de ricotta en de gehakte basilicum. Voeg toe aan de kip en verwarm 2 minuten mee.
4. Verdeel een laagje saus over de bodem van een ovenschaal, bedek met vellen lasagne en volg met nog een laag saus. Herhaal tot de saus op is. Eindig met vellen lasagne en verdeel de mozzarella plakken hierover. Plaats in de oven en bak in 45 - 50 minuten goudbruin en gaar.
5. Snijd de lasagne in stukken en verdeel over de borden. Garneer met blaadjes basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3046 Kj
Calorieën
726 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
55 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
49 gram