Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige maïssoep met quesadillas

Romige maïssoep met quesadillas

Ingrediënten

  • 450 gram maïskorrels
  • 8 plakken jonge kaas
  • 250 gram cherrytomaten
  • 200 ml kokosmelk
  • 500 ml groentebouillon
  • 8 stuks tortillawraps
  • 1 stuk ui
  • 10 gram koriander
  • 2 stengels bosuien
Romige maïssoep met quesadillas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + staafmixer
  2. 1. Pel en snipper de ui. Snijd de cherrytomaten in plakjes. Hak de koriander grof. Snijd de bosui in schuine ringen.
  3. 2. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui. Voeg de maïs, de helft van de cherrytomaten en de bouillon toe en breng langzaam aan de kook. Kook de soep ongeveer 10 minuten, pureer met een staafmixer en schenk de kokosmelk erbij. Verwarm nog een paar minuten.
  4. 3. Beleg de tortilla’s voor de helft met de plakjes kaas en verdeel de rest van de tomaten, de bosui en de helft van de koriander erover. Verwarm een grill- of koekenpan. Vouw de tortilla dubbel en grill tot de kaas gesmolten is. Snijd in puntjes.
  5. 4. Serveer de soep met de quesadillas en garneer met de koriander.

    Voedingswaarde

  • Kcal 804
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 126 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 21 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 14