
Romige maïssoep met quesadillas
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
450 gram maïskorrels
8 plakken jonge kaas
250 gram cherrytomaten
200 ml kokosmelk
500 ml groentebouillon
8 stuks tortillawraps
1 stuk ui
10 gram koriander
2 stengels bosuien
Bereidingswijze
+ staafmixer
1. Pel en snipper de ui. Snijd de cherrytomaten in plakjes. Hak de koriander grof. Snijd de bosui in schuine ringen.
2. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui. Voeg de maïs, de helft van de cherrytomaten en de bouillon toe en breng langzaam aan de kook. Kook de soep ongeveer 10 minuten, pureer met een staafmixer en schenk de kokosmelk erbij. Verwarm nog een paar minuten.
3. Beleg de tortilla’s voor de helft met de plakjes kaas en verdeel de rest van de tomaten, de bosui en de helft van de koriander erover. Verwarm een grill- of koekenpan. Vouw de tortilla dubbel en grill tot de kaas gesmolten is. Snijd in puntjes.
4. Serveer de soep met de quesadillas en garneer met de koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3365 Kj
Calorieën
804 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
126 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
20 gram
Meer recepten in de categorie