
Romige makreelpasta met geroosterde paprika
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
17.24 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Zoete puntpaprika
50 gram Ontbijtspek
400 gram Penne volkoren
1 stuk Courgette
150 gram Makreelfilet gerookt
200 gram Crème fraîche
1 stuk Citroen
2 eetlepel Peterselieblaadjes
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Leg de zoete puntpaprika’s op een bakplaat en rooster 15-20 minuten, totdat ze zacht zijn. Bak ondertussen het ontbijtspek in een droge koekenpan krokant. Haal het spek uit de pan en leg apart. Bewaar de koekenpan met het vet van het spek.
2. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de koekenpan opnieuw. Verwijder de uiteindes van de courgette en halveer in de lengte. Snijd in schuine maantjes en bak goudbruin in de pan. Breng op smaak met peper en zout.
3. Verwijder de schil en de zaadjes van de zoete puntpaprika’s. Snijd in reepjes. Breek de makreelfilets en het gebakken ontbijtspek in stukjes. Voeg de makreel, het ontbijtspek, de paprika en crème fraîche toe aan de courgette en verwarm. Breng op smaak met citroensap en -rasp, en voeg twee eetlepels van het pastawater toe aan de saus.
4. Giet de pasta af en meng door de roomsaus. Hak de peterselieblaadjes grof en garneer de makreelpasta met de peterselie.
Meer recepten in de categorie