
Broccoli ovenschotel met tonijn
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
2 rode uien
2 eetlepels balsamicoazijn
1 courgette
500 gram broccoli
15 gram peterselie
500 gram Grand’Italia penne tradizionali
1 pakje bechamelsaus
500 milliliter volle melk
2 blikjes tonijn
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel peper
0.5 theelepels zout
1 zakje belegen kaas (geraspt)
30 gram paneermeel
1 citroen (rasp)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een grote pan met water aan de kook.
2. Verwijder de schil en snipper de uien. Meng de uien met de balsamicoazijn in een kom en laat marineren tot gebruik. Snijd de courgette in plakjes, de broccoli in kleine roosjes (de stronk in kleine stukjes) en hak de peterselie grof.
3. Kook de penne in de pan met kokend water. Houd 2 minuten korter aan dan de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 minuten de broccoli toe aan het kokende water met de pasta.
4. Bereid in de tussentijd de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk. Giet de pasta en de broccoli af en meng in een grote kom met de courgette, de rode ui (zonder de balsamicoazijn), de uitgelekte tonijn, olijfolie, peper en zout.
5. Schep het pastamengsel in een ovenschaal en verdeel de bechamel en de geraspte kaas hier overheen. Strooi tenslotte de paneermeel met de citroenrasp over de schotel en zet de schaal 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven voor een lekker knapperig korstje.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
855 kcal
Vetten
21 gram
Koolhydraten
155 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
45 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie