Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige paprika-wortelsoep met kruiden broodsticks

Romige paprika-wortelsoep met kruiden broodsticks

Ingrediënten

  • 2 stuks rode paprika's
  • 500 gram wortels
  • 4 sneetjes meergranenbrood
  • 75 ml kookroom
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stuks uien
  • 3 takjes tijm
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 400 gram soepgroenten
Romige paprika-wortelsoep met kruiden broodsticks product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadjes. Snijd de paprika’s in gelijke stukken. Schraap de wortels schoon en snijd deze in plakken. Pers de teentjes knoflook, snipper de uien en rits de blaadjes tijm van de takjes.
  3. 3. Meng 3 eetlepels olie met 1 teentje knoflook en de tijm en smeer de sneetjes brood hiermee in. Snijd het brood in gelijke stroken en rasp de Parmigiano Reggianno erover. Plaats de broodsticks op een met bakpapier beklede bakplaat 6 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  4. 4. Verwarm een scheutje olie in een grote pan of soeppan en fruit de ui en de knoflook in 3-4 minuten glazig. Voeg de paprika en de wortel toe en stoof deze op laag vuur, in 10 minuten zacht. Voeg 1 liter water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad.
  5. 5. Plaats de soep terug op het vuur, voeg de soepgroenten en de kookroom toe en verwarm nog 5 minuten mee.
  6. 6. Verdeel de soep over kommen en serveer met de broodsticks.

    Voedingswaarde

  • Kcal 380
  • Eiwit 14 g
  • Koolhydraten 42 g
  • waarvan suikers 16
  • Vet 15 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 8