
Romige paprika-wortelsoep met kruiden broodsticks
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks rode paprika's
500 gram wortels
4 sneetjes meergranenbrood
75 ml kookroom
2 teentjes knoflook
2 stuks uien
3 takjes tijm
50 gram parmezaanse kaas
400 gram soepgroenten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadjes. Snijd de paprika’s in gelijke stukken. Schraap de wortels schoon en snijd deze in plakken. Pers de teentjes knoflook, snipper de uien en rits de blaadjes tijm van de takjes.
3. Meng 3 eetlepels olie met 1 teentje knoflook en de tijm en smeer de sneetjes brood hiermee in. Snijd het brood in gelijke stroken en rasp de Parmigiano Reggianno erover. Plaats de broodsticks op een met bakpapier beklede bakplaat 6 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
4. Verwarm een scheutje olie in een grote pan of soeppan en fruit de ui en de knoflook in 3-4 minuten glazig. Voeg de paprika en de wortel toe en stoof deze op laag vuur, in 10 minuten zacht. Voeg 1 liter water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad.
5. Plaats de soep terug op het vuur, voeg de soepgroenten en de kookroom toe en verwarm nog 5 minuten mee.
6. Verdeel de soep over kommen en serveer met de broodsticks.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1593 Kj
Calorieën
380 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
42 gram
Waarvan suikers
16 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie