Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige pasta met garnalen en broccoli

Romige pasta met garnalen en broccoli

Ingrediënten

  • 1 stuk broccoli
  • 350 gram roerbakgarnalen
  • 250 gram cherrytomaten
  • 75 gram roomkaas
  • 400 gram volkoren penne (pasta)
  • 2 stuks rode uien
Romige pasta met garnalen en broccoli product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar met een scheutje olijfolie in de pan.
  2. Snijd de broccoli in roosjes, snipper de rode uien en halveer de cherrytomaten.
  3. Breng een tweede pan met water aan de kook en kook de broccoli 6-8 minuten. Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en roerbak de garnalen samen met de rode ui 4 minuten. Voeg de cherrytomaten en de verse roomkaas toe en verwarm nog 4 minuten mee.
  4. Meng de penne, de garnalen-roomsaus en de broccoli door elkaar en verdeel de pasta over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 557
  • Eiwit 32 g
  • Koolhydraten 72 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 13 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 12