
Romige pasta met garnalen en broccoli
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk broccoli
350 gram roerbakgarnalen
250 gram cherrytomaten
75 gram roomkaas
400 gram volkoren penne (pasta)
2 stuks rode uien
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar met een scheutje olijfolie in de pan.
2. Snijd de broccoli in roosjes, snipper de rode uien en halveer de cherrytomaten.
3. Breng een tweede pan met water aan de kook en kook de broccoli 6-8 minuten. Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en roerbak de garnalen samen met de rode ui 4 minuten. Voeg de cherrytomaten en de verse roomkaas toe en verwarm nog 4 minuten mee.
4. Meng de penne, de garnalen-roomsaus en de broccoli door elkaar en verdeel de pasta over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2329 Kj
Calorieën
557 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
72 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
32 gram