
Romige pasta met gebakken kipfilet en spinazie
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
4 kipfilets
300 gram fusilli
1 ui (gesnipperd)
400 gram spinazie (gewassen)
150 gram roomkaas
2 theelepels kerriepoeder
1 scheutje zonnebloemolie
0 versgemalen peper (naar smaak)
0 zout (naar smaak)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
2. Breng in een ruime pan water met een snufje zout aan de kook en kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel kort af met water.
3. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan en bak er de kipfilets om en om mooi goudbruin in. Kruid met zout, peper en lekker wat kerriepoeder.
4. Schep de kipfilets op een bakplaat en plaats nog ongeveer 8-10 minuten in de voorverwarmde oven, zodat ze door kunnen garen.
5. Verwarm een klein scheutje olie in de pan waarin zojuist de kip is gebakken en fruit er de ui in aan.
6. Voeg de spinazie toe en laat smoren tot het begint te slinken.
7. Voeg de roomkaas en de pasta toe, schep goed door een kruid met zout en peper.
8. Dresseer de pasta in diepe borden. Snijd de kipfilets in mooie plakken en dresseer op de pasta.
Meer recepten in de categorie