
Romige pasta met paddenstoelen
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
500 gram ravioli (pasta)
2 theelepels Italiaanse kruiden
10 gram krulpeterselie
400 gram champignons
170 gram parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
1 stuk ui
300 gram boerenkool
200 ml groentebouillon
3 eetlepels bloem
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook. Snijd de champignons in parten, hak de peterselie fijn en rasp de parmezaanse kaas.
2. Breng een pan met water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een diepe koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook. Voeg de champignons, de helft van de peterselie en de Italiaanse kruiden toe en bak 5 minuten. Voeg de bloem en de groentebouillon toe en laat kort inkoken. Voeg tot slot de boerenkool toe en laat het geheel nog 4 minuten doorkoken.
4. Serveer de pasta met de champignons-boerenkool saus eroverheen. Garneer met de Parmezaanse kaas en verse peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1904 Kj
Calorieën
453 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
29 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
30 gram
Meer recepten in de categorie