
Romige pasta met pompoen
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
35.62 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Pompoensoep verspakket
400 gram Spaghetti
1 bosje Peterselie
100 gram Bacon
125 ml Slagroom
Bereidingswijze
1. Snijd de ui, knoflook en peper uit het pompoensoeppakket fijn. Schil en snijd de pompoen en aardappel in blokjes. Meng het bouillonblokje met 500 ml heet water.
2. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui met de knoflook en peper. Voeg als de ui glazig wordt de pompoen- en aardappelblokjes toe en bak nog 5 minuten mee. Blus af met de bouillon en top met voldoende water zodat de pompoen- en aardappelblokjes net onderstaan. Breng aan de kook en laat 15-20 minuten koken tot de pompoen en aardappel gaar zijn.
3. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook hierin de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Hak de peterselieblaadjes fijn. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de bacon krokant in zijn eigen vet.
4. Schep als de pompoen gaar is een kopje kookvocht uit de pastapan. Voeg de slagroom toe aan de pompoen en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg indien nodig een scheut kookvocht toe. Hierdoor wordt de saus iets dunner, maar bindt hij ook tegelijkertijd. Proef en breng op smaak met peper en zout.
5. Giet de pasta af en meng saus naar smaak door de pasta. Verdeel de pasta over 4 borden en top met de bacon en gehakte peterselie.
Meer recepten in de categorie