
Romige pasta met spinazie en vegetarische spekjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Mediterraans
Ingrediënten
300 gram penne pasta
400 gram verse spinazie
150 gram Boursin roomkaas
175 gram Vivera plantaardige spekjes
4 tomaten
1 eetlepel olijfolie
1 peper en zout
Bereidingswijze
1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
2. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
3. Bak in een hapjespan de spekjes krokant in een scheutje olijfolie. Schep uit de pan en houd apart.
4. Smoor in dezelfde pan de spinazie tot deze begint te slinken en voeg er de roomkaas aan toe.
5. Schep goed door elkaar en voeg er de pasta en de helft van de tomaten aan toe. Laat even goed doorverwarmen.
6. Schep de pasta op 4 borden en bestrooi met de uitgebakken spekjes en de rest van de tomaat.
Meer recepten in de categorie