Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige pasta met zalm en citroen

Romige pasta met zalm en citroen

Ingrediënten

  • 400 gram volkoren penne (pasta)
  • 20 gram basilicum
  • 450 gram spinazie (diepvries)
  • 400 gram zalmfilets
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 stuk ui
  • 1 stuk citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram ricotta
  • 2 eetlepels kappertjes
Romige pasta met zalm en citroen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de zalmfilets in gelijke stukken, verwijder de uiteindes van de sperziebonen en snijd doormidden.
  2. Hak de steeltjes van de basilicum fijn en de blaadjes grof. Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit.
  3. Breng een pan met 100 ml water aan de kook, kook de spinazie kort en laat uitlekken. Breng opnieuw een pan met water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook en de steeltjes van de basilicum. Voeg de sperziebonen en de zalm toe en bak al roerend 2 minuten door. Voeg dan de ricotta, de spinazie, het citroensap en de citroenrasp toe. Roer voorzichtig om en laat het op laag vuur 8 minuten doorkoken.
  5. Serveer de citroenzalm bovenop de penne en garneer met de basilicumblaadjes en kappertjes.
  6. Tip: Lekker met Parmezaanse kaas eroverheen!

    Voedingswaarde

  • Kcal 670
  • Eiwit 40 g
  • Koolhydraten 71 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 23 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 14