
Romige pasta met zalm en citroen
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
400 gram volkoren penne (pasta)
20 gram basilicum
450 gram spinazie (diepvries)
400 gram zalmfilets
200 gram sperziebonen
1 stuk ui
1 stuk citroen
1 teentje knoflook
150 gram ricotta
2 eetlepels kappertjes
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de zalmfilets in gelijke stukken, verwijder de uiteindes van de sperziebonen en snijd doormidden.
2. Hak de steeltjes van de basilicum fijn en de blaadjes grof. Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit.
3. Breng een pan met 100 ml water aan de kook, kook de spinazie kort en laat uitlekken. Breng opnieuw een pan met water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook en de steeltjes van de basilicum. Voeg de sperziebonen en de zalm toe en bak al roerend 2 minuten door. Voeg dan de ricotta, de spinazie, het citroensap en de citroenrasp toe. Roer voorzichtig om en laat het op laag vuur 8 minuten doorkoken.
5. Serveer de citroenzalm bovenop de penne en garneer met de basilicumblaadjes en kappertjes.
Tip: Lekker met Parmezaanse kaas eroverheen!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2813 Kj
Calorieën
670 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
71 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
40 gram