
Romige pasta met zalm
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
olijfolie
275 gram zalmfilets
300 gram linguine (pasta)
1 stuk citroen
600 gram verse spinazie
250 ml kookroom
20 gram basilicum
1 teentje knoflook
1 stuk rode ui
250 gram spruitjes
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de rode ui. Pel en pers de knoflook. Snijd de spruitjes in dunne reepjes. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en hak de steeltjes fijn. Snijd de zalm in stukjes van 1 bij 1 cm, rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
2. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheut olie in een diepe pan en fruit de ui met de knoflook en de basilicumsteeltjes. Voeg de stukjes zalm toe, bak kort rondom aan, schep uit de pan en houd apart.
4. Verhit een scheutje olie en bak de spruiten kort aan. Voeg de spinazie aan de pan toe en bak al roerend tot deze is geslonken. Voeg dan de kookroom, het citroensap en de citroenrasp toe en breng kort aan de kook. Voeg tot slot de pasta en de zalm toe en bak nog 2 minuten mee.
5. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de basilicumblaadjes.
Tip: Extra lekker met Parmezaanse kaas eroverheen!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2498 Kj
Calorieën
594 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
62 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
34 gram