Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige pasta met zalm

Romige pasta met zalm

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 275 gram zalmfilets
  • 300 gram linguine (pasta)
  • 1 stuk citroen
  • 600 gram verse spinazie
  • 250 ml kookroom
  • 20 gram basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk rode ui
  • 250 gram spruitjes
Romige pasta met zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de rode ui. Pel en pers de knoflook. Snijd de spruitjes in dunne reepjes. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en hak de steeltjes fijn. Snijd de zalm in stukjes van 1 bij 1 cm, rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
  2. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit een scheut olie in een diepe pan en fruit de ui met de knoflook en de basilicumsteeltjes. Voeg de stukjes zalm toe, bak kort rondom aan, schep uit de pan en houd apart.
  4. Verhit een scheutje olie en bak de spruiten kort aan. Voeg de spinazie aan de pan toe en bak al roerend tot deze is geslonken. Voeg dan de kookroom, het citroensap en de citroenrasp toe en breng kort aan de kook. Voeg tot slot de pasta en de zalm toe en bak nog 2 minuten mee.
  5. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de basilicumblaadjes.
  6. Tip: Extra lekker met Parmezaanse kaas eroverheen!

    Voedingswaarde

  • Kcal 594
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 62 g
  • waarvan suikers 10
  • Vet 19 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 10