
Romige pasta van zalm, spinazie en tomaatjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Mediterraans
Ingrediënten
300 gram tagliatelle
2 teentjes knoflook
200 gewassen verse spinazie
250 gram tomaatjes
400 gram zalmfilets
1 theelepel kerriepoeder
25 centiliter kookroom
1 bakje peterselie
1 scheutje olijfolie
0 vergemalen peper
0 zout
Bereidingswijze
1. Maak de knoflook schoon en snipper fijn.
2. Snijd de zalm in mooie blokjes.
3. Breng in een ruime pan water met een snufje zout aan de kook en kook er de tagliatelle al dente in volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.
4. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit er de knoflook in aan. Voeg de blokjes zalm en het kerriepoeder toe en bak op hoog vuur mooi goudbruin. Schep uit de pan en houd apart.
5. Bak in dezelfde pan de kerstomaatjes op hoog vuur tot ze beginnen open te knappen. Voeg de spinazie toe en smoor tot deze begint te slinken.
6. Blus af met de kookroom en voeg er de zalm weer aan toe. Kruid met zout en peper.
7. Schep er de pasta doorheen en warm het geheel goed door.
8. Snijd ondertussen de peterselie fijn en voeg toe.
9. Verdeel de pasta over diepe borden. Maal er nog wat peper overheen.
Meer recepten in de categorie