
Romige pastasaus met beenham en oesterzwammen
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
1 eetlepel boter
1 sjalotje (fijngehakt)
50 milliliter droge witte wijn
200 milliliter kookroom
150 gram beenham (in repen)
300 gram spaghetti
1 eetlepel olijfolie
200 gram oesterzwammen (schoongeveegd)
2 teentjes knoflook (in plakjes)
Bereidingswijze
1. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Verhit de boter en fruit hierin de sjalot circa 3 minuten.
2. Voeg de wijn en room toe en laat een paar minuten inkoken. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en voeg de hamreepjes toe. Laat niet verder koken.
3. Kook de spaghetti beetgaar. Verhit tegelijkertijd de olie in een koekenpan en bak de oesterzwammen en knoflook op hoge stand aan beide kanten mooi bruin. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
4. Giet de spaghetti af en schep de roomsaus erdoor. Serveer in diepe borden en schep de oesterzwammen erbovenop.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
500 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
62 gram
Eiwitten
19 gram
Meer recepten in de categorie