1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige pastaschotel met ham

Romige pastaschotel met ham

Romige pastaschotel met ham product foto
  • Ingredienten:

  • 300 gram pasta(schelpjes)
  • 1 eetlepel boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 200 gram (rauwe) ham, in blokjes
  • 150 milliliter kookroom
  • 1 ei
  • 250 gram diepvriesdoperwten
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • ovenschaal, ingevet
Bereiden
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de boter en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de kruiden en ham toe en bak nog 1 minuut mee. Giet de room erbij en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Klop het ei los met zout en peper. Meng de pasta, bevroren doperwten, het ei, de roomsaus en de helft van de kaas door elkaar in een kom en schep in de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en bak in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 34 g
  • koolhydraten
  • 68 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 655
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie