Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige pastaschotel met ham

Romige pastaschotel met ham

Ingrediënten

  • 300 gram pasta(schelpjes)
  • 1 eetlepel boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 200 gram (rauwe) ham, in blokjes
  • 150 milliliter kookroom
  • 1 ei
  • 250 gram diepvriesdoperwten
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • ovenschaal, ingevet
Romige pastaschotel met ham product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de boter en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de kruiden en ham toe en bak nog 1 minuut mee. Giet de room erbij en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Klop het ei los met zout en peper. Meng de pasta, bevroren doperwten, het ei, de roomsaus en de helft van de kaas door elkaar in een kom en schep in de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en bak in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin.

    Voedingswaarde

  • Kcal 655
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 68 g
  • Vet 26 g