
Romige pastaschotel met ham
4 pers.
ca. 40 min
Ingrediënten
300 gram pasta(schelpjes)
1 eetlepel boter
1 ui, gesnipperd
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
200 gram (rauwe) ham, in blokjes
150 milliliter kookroom
1 ei
250 gram diepvriesdoperwten
100 gram geraspte oude kaas
ovenschaal, ingevet
Bereidingswijze
Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de boter en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de kruiden en ham toe en bak nog 1 minuut mee. Giet de room erbij en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Klop het ei los met zout en peper. Meng de pasta, bevroren doperwten, het ei, de roomsaus en de helft van de kaas door elkaar in een kom en schep in de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en bak in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
655 kcal
Vetten
26 gram
Koolhydraten
68 gram
Eiwitten
34 gram