

Romige pompoenpasta met krokant spek
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
7.98 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 tenen Knoflook
3 takjes Tijm
350 gram Pompoenpassata
100 gram Spekreepjes
400 gram Penne
75 gram Ciabatta
1 bosje Peterselie
100 ml Kookroom
Bereidingswijze
1. Hak de knoflook fijn. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui gedurende 5 minuten. Ris de blaadjes van de tijmtakjes. Voeg samen met de pompoenpassata toe aan de knoflook. Breng op smaak met peper en zout en laat op laag vuur 15 minuten pruttelen.
2. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekreepjes in hun eigen vet krokant. Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
3. Hak de ciabatta en de peterselie fijn. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak in het resterende spekvet het broodkruim krokant. Voeg de peterselie en spekjes toe en zet apart tot gebruik.
4. Meng de kookroom door de pompoensaus. Giet de pasta af en bewaar een scheut kookvocht. Doe de pasta terug in de pan. Meng de pompoensaus met het kookvocht door de pasta. Serveer in vier diepe borden en garneer met het krokante spekmengsel.
Meer recepten in de categorie