Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige pompoenpasta met krokant spek

Romige pompoenpasta met krokant spek

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 350 g pompoenpassata
  • 100 g spekreepjes
  • 400 g penne
  • 1 kleine ciabatta
  • 1 bosje peterselie
  • 100 ml kookroom
Romige pompoenpasta met krokant spek product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Hak de knoflook fijn. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui gedurende 5 minuten. Ris de blaadjes van de tijmtakjes. Voeg samen met de pompoenpassata toe aan de knoflook. Breng op smaak met peper en zout en laat op laag vuur 15 minuten pruttelen.
  2. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekreepjes in hun eigen vet krokant. Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
  3. Hak de ciabatta en de peterselie fijn. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak in het resterende spekvet het broodkruim krokant. Voeg de peterselie en spekjes toe en zet apart tot gebruik
  4. Meng de kookroom door de pompoensaus. Giet de pasta af en bewaar een scheut kookvocht. Doe de pasta terug in de pan. Meng de pompoensaus met het kookvocht door de pasta. Serveer in vier diepe borden en garneer met het krokante spekmengsel.