Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige pompoensoep met kruidenolie

Romige pompoensoep met kruidenolie

Ingrediënten

  • 800 gram pompoenen
  • 4 stuks Italiaanse bollen
  • 2 stuks mandarijnen
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 gram hummus
  • 10 gram koriander
  • 2 eetlepels Ras el hanout
Romige pompoensoep met kruidenolie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + staafmixer/keukenmachine
  2. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de koriander grof. Pers het sap van de mandarijnen.
  3. 2. Snijd de Italiaanse bollen in plakjes, besprenkel met olijfolie en grill in de oven tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  4. 3. Snijd de pompoen in blokjes en verwijder de pitten. Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan en bak de pompoenblokjes samen met de ras el hanout een paar minuten aan. Schenk de bouillon erbij en laat het geheel 10 minuten op laag voor doorkoken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg de kokosmelk en het mandarijnensap toe.
  5. 4. Maal voor de kruidenolie 2/3 van de koriander met 4 eetlepels olijfolie fijn. Breng op smaak met versgemalen peper.
  6. 5. Serveer de soep met de kruidenolie, de verse koriander, de crostini’s en de hummus.

    Voedingswaarde

  • Kcal 520
  • Eiwit 14 g
  • Koolhydraten 67 g
  • waarvan suikers 10
  • Vet 19 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 11
  • Vezels 9