
Romige pompoensoep met kruidenolie
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
800 gram pompoenen
4 stuks Italiaanse bollen
2 stuks mandarijnen
200 ml kokosmelk
1 liter groentebouillon
100 gram hummus
10 gram koriander
2 eetlepels Ras el hanout
Bereidingswijze
+ staafmixer/keukenmachine
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de koriander grof. Pers het sap van de mandarijnen.
2. Snijd de Italiaanse bollen in plakjes, besprenkel met olijfolie en grill in de oven tot er mooie grillstrepen ontstaan.
3. Snijd de pompoen in blokjes en verwijder de pitten. Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan en bak de pompoenblokjes samen met de ras el hanout een paar minuten aan. Schenk de bouillon erbij en laat het geheel 10 minuten op laag voor doorkoken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg de kokosmelk en het mandarijnensap toe.
4. Maal voor de kruidenolie 2/3 van de koriander met 4 eetlepels olijfolie fijn. Breng op smaak met versgemalen peper.
5. Serveer de soep met de kruidenolie, de verse koriander, de crostini’s en de hummus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2186 Kj
Calorieën
520 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
67 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie